Certificaat Dementievriendelijk voor Veiligheidsregio Drenthe

ASSEN

De afdeling Drenthe van Alzheimer Nederland en het Netwerk Dementie Drenthe ontwikkelen samen activiteiten die een bijdrage leveren aan een Dementievriendelijk Drenthe.

Er wordt voorlichting gegeven aan meer dan 10 verschillende doelgroepen: van notarissen tot winkelpersoneel, van medewerkers van gemeentelijke wijkteams tot vrijwilligers van welzijnsorganisaties en dagopvangvoorzieningen, van taxichauffeurs tot serviceclubs. Op dinsdag 21 juni wordt een scholing gegeven aan de brandweermedewerkers van het team Risicobeheersing. Om 12 uur wordt het Certificaat Dementievriendelijk uitgereikt aan Veiligheidsregio Drenthe, onderdeel Brandweer, door Frans van Dorst, voorzitter van de afdeling Drenthe van Alzheimer Nederland. De directeur van Veiligheidsregio Drenthe en tevens commandant van Brandweer Drenthe Fred Heerink zal dit certificaat in ontvangst nemen. Henk van Hooft, voorzitter van het Netwerk Dementie Drenthe, zal daar ook bij aanwezig zijn. De Brandweer in Drenthe is de eerste doelgroep die een dergelijk Certificaat in Drenthe ontvangt. Alzheimer Drenthe hoopt komend jaar het Certificaat Dementievriendelijk aan meer groepen te kunnen uitreiken. Plaats van handeling: Mien Ruysweg 1 te Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama