60.000 euro voor ‘Vrouwen lopen voor Vrouwen’

ANLOO

De sponsorwandeltochten ‘Vrouwen lopen voor Vrouwen’ zijn weer een succes gebleken. Dit jaar werden op zeven verschillende locaties gelopen, waaronder Anloo. De vrouwen hebben gezamenlijk euro 60.000 aan sponsorgeld opgehaald voor vrouwen die los willen komen van verslaving of prostitutie.

In de maanden april, mei en juni liepen 370 vrouwen een wandeltocht van 10, 15 of 20 kilometer door stukjes natuurschoon in Nederland. De tocht in Anloo werd voor de derde keer op rij gehouden. De opbrengst van Vrouwen lopen voor Vrouwen komt ten goede aan de opvang van kwetsbare vrouwen bij De Hoop. Hier worden vrouwen geholpen die, bijvoorbeeld door verslaving, in hun thuissituatie zijn vastgelopen. Bij De Hoop kunnen deze vrouwen hun kinderen mee laten opvangen, zodat moeder en kind niet van elkaar gescheiden worden. Verder begeleiden Terwille en Bright Fame volwassen vrouwen en jongere meiden die slachtoffers van loverboys zijn geworden. Meer informatie op www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama