T.O.G.I.D.O. sluit seizoen af met serie openluchtconcerten

EEXT

Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. uit Eext geeft in juni en juli een reeks openluchtconcerten in de omgeving.

De aftrap is dit jaar in Eext, daar treedt T.O.G.I.D.O. op bij Brinkpop (18 juni, Naweg). Nieuw dit jaar is het optreden op dinsdag 21 juni bij Dorpshuis "Ous Hoes" in Gieterveen, waarna het orkest op 28 juni in Eexterzandvoort optreedt bij dorpshuis "d'Aol School". Op 5 juli speelt het orkest in Anderen bij dorpshuis "Oes Stee", en op 12 juli wordt de concertreeks afgesloten met een optreden nabij de Bonnerhoek in Gieten. Het optreden in Eext start om 20.00 uur, de overige optredens starten om 19.30 uur. De optredens vinden plaats in de open lucht. Bij slecht weer vinden de optredens in Anderen, Gieterveen en Eexterzandvoort binnen plaats, het concert in Gieten wordt bij slecht weer afgelast. De vereniging heeft de afgelopen periode weer een flink aantal nieuwe leden mogen begroeten. Meldde de vereniging vorig jaar al een fikse groei in de periode tot de zomervakantie en de start van een eigen leerlingenorkest in september, ook dit jaar heeft de vereniging weer 16 nieuwe leerlingen mogen begroeten. Voorzitter Lourens Braams is zeer tevreden over de ontwikkelingen. "De samenwerking met scholen, gemeente Aa en Hunze, ICO en onze muziekdocenten loopt erg goed. Daarnaast speelt de jeugdcommissie van onze vereniging een cruciale rol in het geheel", aldus Braams. Hij kijkt uit naar de reeks openluchtconcerten. "Het optreden bij Brinkpop is meteen het allereerste optreden voor de leerlingen die dit jaar gestart zijn. Die avond treden ook het orkest en het leerlingenorkest van de vereniging op. Bij het gezamenlijke optreden vormen we één orkest van meer dan 50 personen." Meer weten? www.togido.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama