De Gezonde Passiedag

Assen

De Gezonde Passiedag is zaterdag 17 september van 10 uur tot 15 uur in het MFA Kloosterveste. De Gezonde Passiedag is een initiatief van het Passieteam Kloosterveen.

ASSEN – ,,Het Passieteam wil de inwoners van Kloosterveen laten kennismaken met bedrijven en organisaties uit eigen buurt die ondersteunen, helpen en begeleiden, zodat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen, het hele jaar door”, vertelt Erwin Tonkes van Passieteam Kloosterveen. Te denken valt hierbij aan leefstijl, eetpatroon, leeftijd, mate van bewegen, stress; factoren die de algehele fysieke conditie bepalen. Het kan soms lastig zijn om voldoende aandacht te schenken aan de natuurlijke levenskracht en er fantastisch uit te zien. Het initiatief voor dit terugkerend interactief evenement kwam van Ina Tuil. ,,Het doel was en is om inwoners van Kloosterveen bekend te maken met bedrijven en organisaties, in de eigen wijk,die op het gebied van welzijn, gezondheid, bewegen en uiterlijke verzorging kwalitatief goede producten en diensten leveren. Daarnaast moest er ruimte zijn om elkaar te ontmoeten, te leren kennen. Alleen in de verbinding tussen mensen, kan er volgens Ina vertrouwen ontstaan om producten en diensten met elkaar te delen. Onderliggend was het ook de bedoeling om meer reuring te maken in het winkelhart van Kloosterveen”, zegt Erwin. ,,Het Passieteam is het kernteam dat ieder jaar in Kloosterveen de Gezonde Passiedag organiseert. Dit jaar zonder Ina. Na vier jaar de kar getrokken te hebben heeft zij gemeend om haar passie door te geven aan het kernteam, dat bestaat uit een groep van zeven mensen (Marko, Chris, Maria, Leonoor, Erwin, Talita en Ans). Het passieteam bestaat uit ondernemers, maar ook uit vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties (Alescon, Van Boeijen en Vaart Welzijn)”, legt Erwin uit. ,,Het Passieteam is grotendeels door Ina zelf geformeerd. Talita en Ans zijn dit jaar bij het passieteam gekomen om ons te versterken voor de organisatie van de vijfde passiedag dat dit jaar groter en met een gevarieerder aanbod voor de dag wil komen. Tijdens de passiedag kun je informatie en advies krijgen, workshops volgen en meedoen met sport- en bewegingsactiviteiten. Er zullen meer dan 40 bedrijven, organisaties, stichtingen en verenigingen aanwezig zijn om zichzelf voor te stellen en te presenteren aan het publiek door middel van het geven van informatie en advies, workshops en bewegingsactiviteiten. De entree is gratis en de eerste 100 bezoekers ontvangen een gratis goodiebag.” Cindy Houwen Foto Cindy Houwen

Auteur

Albert-Jan Garama