Dag van de Muziek in Gouverneurstuin Assen

ASSEN

ICO Centrum voor Kunst & Cultuur heeft 19 juni een dag boordevol muziek voor jong en oud in de Gouverneurstuin in Assen. Op deze (vader)dag is er muzikaal heel veel te beleven, te zien, te luisteren én te doen.

Er zijn optredens van Die Drie, een saxofooncombo, het Eelder Bloemenkoor, het kinderkoor van Minka Zaal en van Drentse Kunstbende finalisten. Daarnaast lanceren we het nieuwste jeugdorkest dat Drenthe rijk is, een feestelijk moment. Het jeugdorkest zal aansluitend een vrolijk stuk muziek ten gehore brengen. Misschien wel het allerleukste aan de Dag van de Muziek is dat je zelf mee mag spelen met het grootste meespeelorkest van Assen. Voorafgaand aan het meespelen is er een workshop bucketdrums om in de stemming te komen, daarna mag iedereen met én zonder eigen instument meedoen (zelfs als je geen ervaring hebt met muziek maken). Drum dan mee op een Gamma emmer! Als je voor die tijd al wilt studeren op het stuk dat gespeeld gaat worden, stuur dan een mailtje naar e.hopman@ico-kunstencentrum.nl en geef aan welke partij je wilt spelen. Er is één muziekstuk, dat voor alle niveaus en voor alle instrumenten beschikbaar is. Kijk voor meer informatie op www.ico-kunstencentrum.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama