Zomerzinnen: Appleknockers Flophouse bron van inspiratie

AMEN

Een roemruchtverhaal over Cuby & the Blizzards krijgt op literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen in Amen een bijzonder staartje.

In 1969 was er een nieuwe elpee van Cuby& the Blizzards maar nog geen hoesfoto. De platenmaatschappij had een lumineus idee. Het was broeierig in het oude dorpscafé Perkaan toen de striptease danseres zich van haar sluiers ontdeed. De boerengenoten met volle teugen. Van dame en jenever. Maar toen bekend werd dat de pikantefoto’s de hoes van de elpee ‘Appleknockers Flophouse’ zouden sieren, greep de burgemeester resoluut in. Daarna sliep men weer rustig verder in Wezup. Betsy Torenbos van ROODPALEIS vertaalde de opwinding van 1969 naar een choreografie, waarbij werkelijkheid en droomverrassend door elkaar lopen. Zij danst, Henk Kappers speelt kroegbaas en boer en Katja Kolhorn verzorgt de videotechniek. De première is vrijdag 17 juni aan het einde van de openingsavond van Zomerzinnen. De productie besluit ook zaterdagavond 18 juni het festivalprogramma. Zie www.zomerzinnen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama