TT-Run 2016 - Zelf rennen over het asfalt

ASSEN

De startpakketten zijn ingepakt, de voor-inschrijving is bijna gesloten en 18 juni gaat de TT-Run weer van start.

Hiermee opent de TT-Run officieel de TT week van Assen. De hele dag staat in het teken van de MotoGP, die een week later op het TT Circuit plaatsvindt. De toegang is gratis met een 2Join entertainment programma voor deelnemers én bezoekers. Verslaglegging van de TT-Run wordt verzorgt door Eurosport MotoGP presentator Diederick de Vries. Langs het parcours staat er een steeldrumband, DJ’s, motivators en bij de finish worden deelnemers door Gridgirls onthaalt. Voor en na de loop is er de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen op het Paddock, die vol staat met diverse exposanten en ook muzikale entertainment. En niet te vergeten de MotoGP caravaan met trucks van de motorteams zijn al te bezichtigen. Nieuw dit jaar is het onderdeel de TT-Run Specials. Dit onderdeel is voor iedereen die niet aan de reguliere TT-Run kan deelnemen. Je kunt deelnemen met je handbike, wheelers, step, skate of runnerblade. Om het speciaal onderwijs te ondersteunen in de voorbereiding is er lesmateriaal ontwikkeld die hen voorbereidt op dit evenement. De race zal beginnen om 11.00 uur. De TT-Specials hangt samen met het goede doel voor dit jaar: Fonds Gehandicaptensport. Voor de basisschool leerlingen van Assen en omstreken is er de Assen Runs competitie om 12.00 uur in de Haarbocht van het TT Circuit. Deze kinderen kunnen via scholen strijden om de titel en gratis deelnemen.

Auteur

Albert-Jan Garama