Rik Vinke (17) wint Drèents Liedtiesfestival 2016

ASSEN

Rik Vinke (17) uit Schoonebeek is de winnaar van het Drèents Liedtiesfestival 2016 dat afgelopen zaterdag gehouden werd in het Atlas theater in Emmen. De zanger won met het lied “Eem lös van alles!”

Het liedje werd geschreven door John en Nienke Geuzinge Havinga die Rik begeleidden tijdens de finale. Een driekoppige jury beoordeelde de optredens. De jury bestond uit radiomaker Bert Haandrikman, presentator Jacques d'Ancona en tekstschrijver Marjolein Scherphuis. Samen met het publiek thuis, dat per sms kon stemmen, werd de winnaar gekozen. Inmiddels is de single gelanceerd door NEO records, het label waar Rik begin 2016 een contract bij tekende. “Eem lös van alles” is inmiddels te beluisteren en te downloaden op diverse digitale kanalen als iTunes, Spotify

Auteur

Albert-Jan Garama