Herinneringen aan woonoord Schattenberg

HOOGHALEN

De langste bewoningsgeschiedenis die kamp Westerbork kent, is die van Moluks woonoord Schattenberg. Van 1951 tot 1971 werd het kamp gebruikt als onderkomen voor gerepatrieerde Molukkers die dienst hadden gedaan bij het KNIL.

Dit jaar is het 65 jaar geleden dat de Molukse militairen met hun gezinnen naar Nederland kwamen. Daarom besteedt het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in juni, juli en augustus aandacht aan deze periode met themarondleidingen en historische foto’s, die herinneren aan woonoord Schattenberg.

Op een aantal zondagmiddagen en woensdagavonden in de maanden juni, juli en augustus besteedt het Herinneringscentrum aandacht aan deze naoorlogse periode van het kamp met speciale themarondleidingen door medewerkers van het museum, samen met ooggetuigen. Op het kampterrein zijn tevens historische foto’s te zien die herinneren aan woonoord Schattenberg.

De rondleidingen zijn gratis te volgen op zondag 12 juni en 17 juli en 21 augustus om 13.30 uur en op woensdag 22 juni, 27 juli en 24 augustus om 19.00 uur. De rondleiding start bij de slagboom op het kampterrein. Er rijdt een pendelbus tussen het museum en het terrein van kamp Westerbork. (De bus vertrekt op zondag om 13.10 uur en op woensdag om 18.30 uur.)


Auteur

Redacteur