Op zoek naar de nachtzwaluw in Noord-Drenthe

ASSEN

Birds4You.nl heeft zaterdag 18 juni van 21.00 tot 23.30 uur een wandelexcursie in Noord Drenthe. Tijdens deze avondexcursie wordt gezocht naar de nachtzwaluw.

Deze bijzondere vogel is slechts een paar maanden per jaar in Nederland aanwezig, en is door zijn levenswijze bij veel mensen onbekend. In de schemering hopen we de kenmerkende ratelende zang te horen, en misschien laat deze vogel zich zelfs nog even zien. Bovendien maakt u tijdens de excursie kans op het zien van andere leuke vogels als roodborsttapuit, grasmus, geelgors, gekraagde roodstaart en boompieper. Naast twee ervaren gidsen gaat er ook een telescoop mee. Meer informatie over, en aanmelden voor deze excursie gaat eenvoudig via de site Birds4You.nl. Op zaterdag 18 juni van 21.00 tot 23.30 uur in de omgeving van Assen. Na inschrijving wordt de locatie bekendgemaakt. Kosten euro 12,50 per persoon. Foto H. Klootsema

Auteur

Albert-Jan Garama