Biggle Baggle Bigband bij Podium Zuidhaege

ASSEN

Biggle Baggle Bigband speelt 19 juni vanaf 14.30 uur het jaarlijkse concert bij Podium Zuidhaege in Assen.

Het repertoire bestaat onder andere uit stukken van Count Basie, Sammie Nestico, Herbie Hancock en Joe Zawinul. Dit jaar wordt voor het eerst ook een uitstap naar de blues gemaakt. Deze bluesnummers worden ondersteund door solo’s van mondharmonicaspeler Mr. Harmaniac, Erik Niemeijer. Zangeres Yvonne Janssen brengt een aantal songs van onder anderen Adéle, Caro Emerald en Burt Bacharach ten gehore. Het afgelopen jaar is er door de bigband projectmatig en met succes gewerkt aan de improvisatievaardigheden van de spelers, een cruciaal onderdeel van de muziekstijl van een bigband. Er zal dan ook regelmatig door de spelers worden geïmproviseerd. Het concert vindt plaats in De Schalm aan de Zuidhaege 2 in Assen. Entree is voor volwassenen euro 8,50 en voor jeugd tot 18 jaar euro 5. Reserveren kan op www.podiumzuidhaege.nl of via telefoonnummer 05 92 76 80 22.

Auteur

Albert-Jan Garama