Preuvenement Assen zoekt vrijwilligers

ASSEN

Preuvenement Assen gaat 27 en 28 augustus weer los in de Gouverneurstuin. Het festival, dat sinds de vorige editie helemaal op zichzelf staat als culturele en culinaire happening in Assen, zoekt vrijwilligers. En veel ook.

Na het grote succes vorig jaar, waar circa 15.000 bezoekers op af kwamen, denkt de organisatie minimaal dertig vrijwilligers nodig te hebben. ‘We hebben mensen nodig om te helpen met het begeleiden van de kinderactiviteiten, mensen voor achter de bar en de kassa en runners’, vertelt organisator Patricia Langen van de VVV Assen. De vrijwilligers krijgen natuurlijk ook iets terug voor hun inzet: naast vijf muntjes per dag, vrij te besteden aan eten en drinken op het terrein, en een mooi Preuvenement shirt, is het natuurlijk een goed moment om ervaring op te doen in het evenementencircuit. Dat het Preuvenement Assen ook dit jaar weer veel bezoekers zal trekken, ligt wel in de lijn der verwachting. ‘Ook dit jaar hebben we weer enorm ons best gedaan op de programmering’ vertelt projectleider Emil Klok. ‘We hebben een hele sterke mix van grote namen, zoals Joris Linssen en Caramba, Mister and Mississippi en Lucky Fonz III en lokale artiesten, waaronder Pick ’n’ Shovel, Van Luie Kees en Martijje.’ Ook voor de kinderen is er genoeg te doen op het Preuvenement, zo zullen de dames van Studio Tape verder gaan met de vlaggetjesslinger waar ze de vorige editie mee begonnen zijn. Elk kind maakt zijn eigen vlaggetje, en uiteindelijk hangt de hele Gouverneurstuin er mee vol. Kortom, ze hebben het er maar druk mee, en kunnen wel wat helpende handjes gebruiken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Patricia Langen: p.langen@vvvassen.nl. Meer informatie over het Preuvenement Assen is ook te vinden op de website www.preuvenementassen.nl. Foto Sake Elzinga.

Auteur

Albert-Jan Garama