Grote opkomst bij Kids2Play Kloosterveste

ASSEN

Enkele honderden kinderen en hun ouders bezochten afgelopen zaterdag winkelcentrum Kloosterveste voor het event Kids2Play. Verschillende activiteiten, spellen en workshops stonden naast een markt op het programma.

De Super Saturday: Kids2Play is onderdeel van de jaarprogrammering die in opdracht van de winkeliersvereniging Kloosterveste door een organisatiebureau is vormgegeven. Tijdens het event was er niet alleen een gezellige markt, maar juist de kinderen stonden deze keer centraal. Naast allerlei spelletjes en activiteiten zoals koekhappen, knutselen, cocktails maken, schminken en pony rijden, konden ze zich uitleven op één van de springkussens. Ook waren er allerlei lekkernijen te krijgen en werden er workshops loempia vouwen georganiseerd door en bij de chinees. In de komende maanden zullen er nog meer Super Saturdays georganiseerd worden, waaronder op 2 juli de Familiedag, op 3 september een muziekevent en natuurlijk op 1 oktober de Kloosterveste Run. Deze laatste werd afgelopen jaar voor het eerst georganiseerd en trok direct al 450 deelnemers. Met de aansluiting dit jaar bij Assen Runs verwacht de organisatie nog meer lopers te krijgen.

Auteur

Albert-Jan Garama