KinderWampex Bovensmilde

BOVENSMILDE

In Bovensmilde is 8 juni de tweede editie van de KinderWampex. De KinderWampex is bedoeld voor alle basisschoolgaande kinderen in- en rondom Bovensmilde.

Tijdens de Wampex gaan kinderen via een soort speurtocht langs verschillende speeltuinen waarbij ze diverse opdrachten moeten uitvoeren. De Wampex wordt bewust gehouden op 8 juni, omdat het dan ‘De Nationale Buitenspeeldag 2016’ is. Deze middag staat volledig in het teken van buiten spelen, bewegen en gezond eten en drinken. Een ander belangrijk doel van de Wampex is om de samenwerking tussen diverse verenigingen en vrijwilligers te stimuleren. De Wampex start dit jaar bij Molo-Oekoe en de finish is bij de IJsbaan. Bij de finish krijgen alle kinderen een gratis stuk fruit aangeboden door de Poiesz en kunnen ze nog spelen op de hindernisbaan of dansen tijdens de disco! Uiteraard zijn ouders en andere belangstellenden welkom om een kijkje te nemen bij de Wampex. Om deel te nemen aan de WAMPEX kun je je online aanmelden via de website van Stichting Jeugdwerk Bovensmilde www.jeugdwerkbovensmilde.nl. De Wampex is opgedeeld in vier routes, twee routes voor de kinderen van groep 1 tot en met 4 én 2 routes voor de kinderen van groep 5 tot en met 8. Opgave kan zowel individueel als in groepsverband. (maximaal vijf kinderen per groep) Kinderen van groep 1 tot en met 4 dienen zelf voor een ouder / begeleider te zorgen die meegaat tijdens de route. De kosten bedragen euro 1 per deelnemend kind. Voor meer informatie over de WAMPEX kun je terecht op de website van Stichting Jeugdwerk Bovensmilde. De KinderWampex wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Speeltuinen overleg Midden-Drenthe, Stichting Welzijn Middendrenthe, Stichting Molo- Oekoe, IJsvereniging Voorwaarts, Poiesz- supermarkten, Stichting Jeugdwerk Bovensmilde en diverse vrijwilligers.

Auteur

Albert-Jan Garama