RUBRIEK De Drentse Zaak 'Beginnende ondernemers in het zonnetje'

Assen

Beginnende ondernemers in het zonnetje

Het bruist in De Drentse Zaak, het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen. Onder de slogan 'Power-up jouw Drentse Zaak' vindt op donderdag 9 juni de Ondernemersdag plaats in en rond De Drentse Zaak in Assen. Met opdie dag ook aandacht voor verschillende, beginnende ondernemers die met behulp van workshops van De Ladder naar Succes een eigen zaak zijn begonnen. De Ondernemersdag is bedoeld om Drentse ondernemers met elkaar in contact te brengen en kennis uit te wisselen. Op het programma staan verschillende workshops gegeven door experts op het gebied van bedrijfsfinanciën. Het thema van het evenement is dan ook bedrijfsfinanciering, want: hoe kom je als Drentse ondernemer aan geld om jouw bedrijf of project op te starten of naar een hoger plan te tillen? De dag wordt geopend door vijfvoudig wereldkampioen kickboksen Sem Schilt, die zelf de overstap naar het ondernemerschap maakte toen hij zijn sportschool Fight Game Academy in Zuidlaren opende. Succesmarkt Maar de activiteiten tijdens de Ondernemersdag vinden niet alleen in het pand van De Drentse Zaak plaats. Ook buiten is er bedrijvigheid genoeg te bespeuren, de ondernemersgeest waaiert uit naar de parkeerplaatsen van het monumentale pand aan de Beilerstraat. Daar staan op 9 juni ongeveer twintig kramen die samen de Succesmarkt vormen. Op de Succesmarkt staan ondernemers die met behulp van de workshopreeks De Ladder naar Succes van De Drentse Zaak recenteen eigen en succesvolle zaak op poten hebben gezet. De Grasdoos Vanaf 15.00 uur vertellen de ondernemers achter de kramen u alles over hun bedrijf. De verscheidenheid van de Drentse zelfstandigen op de Succesmarkt is groot. De deelnemers zijn met hulp van de workshopreeks onder meer een eigen bedrijf als schilder, personal trainer, rijschoolhouder of boekhouder gestart. Kim de Jong staat op de Succesmarkt met haar product De Grasdoos, een biologisch en duurzaam afbreekbaar hondentoilet. ,,Het is een mooi en nieuw product. Een bijzonder stukje gras. Je kunt het gebruiken bij de zindelijkheidstraining voor je hond, maar eigenlijk is het voor elk gezelschapsdier heel geschikt. Geen stank in huis en geen ongelukjes van je hond meer." Ze is pas net begonnen met haar bedrijf. Begin mei ging de site in de lucht en nu volgt al de eerste verzending naar 27 adressen. De workshopreeks Ladder naar Succes hielp haar richting geven aan haar ondernemersplan en met het uitbreiden van haar netwerk. ,,Daar heb je heel veel aan. Het is waardevol, net als het contact met je oud-cursisten. Heel veel hebben al aangegeven te komen kijken donderdag." De entree voor de Ondernemersdag op donderdag 9 juni is gratis. Meer informatie is te vinden op de site van De Drentse Zaak. Aanmelden is verplicht en kan via www.dedrentsezaak.nl/evenementen/ondernemersdag. Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor een eigen kantoor, vergaderruimtes en flexibele werkplekken. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers Op de foto Kim de Jong

Auteur

Albert-Jan Garama