Angelo Cijntje: 'Supporters bedankt!'

ASSEN

Na twee seizoenen ACV neemt oud-profvoetballer Angelo Cijntje afscheid van de Asser Hoofdklasser: ,,Het waren twee mooie jaren. Ik heb ervan genoten.”

ASSEN - Zijn doelpunt in zijn laatste wedstrijd voor ACV bleek niet voldoende om ACV naar de derde divisie te promoveren. Toch was het een van de hoogtepunten van de afgelopen twee jaar. ,,Het is kloten dat je die wedstrijd verliest, maar dat is wel waar je het voor doet. Constant bezig zijn om dat soort wedstrijden te spelen. Dat zijn de mooie dingen.” Het tekent de overwinningsdrang van de inmiddels 35-jarige Veendammer. ,,Dat heeft mij ook zover gebracht en maakt de keuze waar ik nu voor sta ook lastig.” Want dat Cijntje niet meer bij ACV blijft heeft de club vorige week nogmaals duidelijk gemaakt. Voor Cijntje werd afgelopen seizoen nog een uitzondering gemaakt - hij mocht twee keer per week trainen in plaats van drie keer – maar dat privilege wil de club hem komend seizoen niet meer geven. ,,Het is ook deels mijn eigen keus”, verduidelijkt Cijntje zijn afscheid, ,,Ik heb zelf gezegd dat ik vertrek als ik drie keer moet trainen. De club blijft bij het standpunt.” Cijntje vindt dat de club het recht heeft om dat beleid te voeren. ,,Daar valt geen speld tussen te krijgen, maar ik ben het er niet volledig mee eens.” Hij geeft aan dat hij nog wel een jaar door had gewild bij ACV. De personal trainer en eigenaar van een sportschool in Veendam is ook nog fit genoeg, maar de combinatie van een eigen bedrijf en voetbal op top-amateurniveau blijkt niet te combineren. Omdat afgelopen seizoen wel een uitzondering voor Cijntje gemaakt werd valt het de supporters zwaar dat de cultheld van Veendam, die zich in twee jaar tijd ook tot de publiekslieveling bij ACV ontwikkelde, vertrekt. Zij hebben zelfs een Facebookpagina ‘Cijntje moet blijven’ gestart. ,,Dat heb ik wel op prijs gesteld, al vond ik wel dat er af en toe op de man werd gespeeld. Daar heb ik het niet zo op, maar de intentie van de supporters om mij bij de club te houden vind ik mooi. Ik heb ook wel ervaren dat ik van meerwaarde was voor de ploeg. Dat gevoel en die waardering heb ik gevoeld bij iedereen rondom de club.” Cijntje kijkt in ieder geval terug op twee mooie jaren bij ACV. Na een voetballeven bij wijlen BVO Veendam koos hij ervoor om, naast het opbouwen van zijn eigen bedrijf, als amateur nog een aantal seizoenen aan zijn carrière toe te voegen. ,,Dat was een goede keus”, concludeert hij. Natuurlijk merkte hij verschil tussen de profs en de amateurs. Toch is het onderscheid wel minder geworden. Bij ACV kwam hij ook een aantal ‘oude bekenden’ tegen. In het begin van zijn Veendam-carrière zat hij zes jaar naast Guus de Vries in de kleedkamer bijvoorbeeld en ook met Erik Eleveld had de oud-prof al eerder samengespeeld. ,,Organisatorisch zijn de profclubs verder, maar in de kleedkamer met de jongens is de sfeer hetzelfde. Die dynamiek blijft mooi.” Inmiddels hebben zich al zes clubs gemeld voor Cijntje en staat hij voor een lastige keus. Dat heeft volgens hem deels te maken met de afstand. Het moet niet te ver uit de buurt van zijn woonplaats zijn. Ook heeft het te maken met het niveau van de clubs die hem willen hebben, zegt de 35-jarige rechtsback: ,,Ik weet nog niet of ik mijn voetbalcarrière überhaupt nog wil voortzetten. Daar twijfel ik nog over. Het houdt ook een keer op.” Aan de ACV-supporters wil hij nog wel iets kwijt: ,,Bedankt voor jullie steun. Het waren twee mooie jaren. Ik heb ervan genoten!” Op 8 juli neemt ACV tijdens het oefenduel tegen GC Groningen officieel afscheid van Angelo Cijntje. Maurice Vos

Auteur

Albert-Jan Garama