ABC met Nevobojeugdbeachcircuit

ASSEN

Het Nevobojeugdbeachcircuit strijkt 12 juni neer bij de Baggelhuizerplas. Er wordt dan een toernooi gespeeld waar plaatsingspunten voor het NK kunnen worden gehaald.

ASSEN - ,,We verwachten zo’n 30 teams. Die strijden in drie leeftijdsklassen om punten waarmee ze zich kunnen kwalificeren voor het NK in scheveningen. Het is zeker de moeite waard om even te komen kijken”, aldus Bertus Altena van ‘de Asser Beach Club’(ABC). Op 3 juli is er ook een evenement op de beachvolleybalvelden aan de Baggelhuizerplas. ,,Dan is er een dames eerste divisie toernooi. Een toernooi van zeer hoog niveau.” Sinds april liggen er vier velden waarop leden van de Asser Beach Club kunnen beachvolleyballen. Hiervoor was het nodig met een rupsvoertuig het strand uit te vlakken, de ondergrond voor te bereiden. Hierna werden tien vrachtwagens met speciaal beachzand aangevoerd. De aanleg van de velden is volgens Bertus goed verlopen. ,,Met veel steun van Combidrain Phusis en de gemeente Assen hebben we een topaccommodatie gerealiseerd. De reactie op de aanleg van de velden is louter positief geweest.” Stichting Phusis verzorgd het beheer en onderhoud van de velden vanuit het paviljoen direct naast de velden. De begin dit jaar opgerichte Asser Beach Club wil met name beachvolleybal faciliteren en heeft inmiddels tegen de 150 leden en wordt er volop gespeeld en getraind. Maar naast volleybal kunnen geïnteresseerde op dezelfde velden ook andere beachsporten zoals beachtennis, beachkorfbal, voetvolley en beachhockey uitoefenen. De club organiseert trainingen clubcompetities en toernooien en leden kunnen de velden gebruiken om vrij te spelen. ,,Er is vrij spelen, trainen en tossavonden bij ons. Er wordt door andere clubs ook steeds meer gebruik gemaakt van de Baggelhuizerplas’aldus Bertus. ,,Bijvoorbeeld MTB-ers , triatleten, bootcampers, hardlopers. Er zijn regelmatig meer dan 100 sportende mensen actief rond de plas.” Naast de activiteiten bij de Baggelhuizerplas wordt nauw samengewerkt met de organisatie van de Beachweek op het Koopmansplein wat net geweest is en het Lodewijk Napoleontoernooi eind augustus. De samenwerking met de Beachweek is goed verlopen. ,,We hadden 25 extra aanmelding vanuit Assen Beach. Een hele mooie promotie voor onze sport.” Kijk voor meer informatie ook op www.asserbeachclub.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama