Zwembad Plons Vries klaar voor gebruik

VRIES

Na een renovatieperiode van zes maanden is zwembad Plons van Visio de Brink in Vries weer helemaal klaar voor gebruik.

De renovatie is mogelijk gemaakt door de actie 'Red zwembad Plons' die het afgelopen jaar is gevoerd. Door financiële steun van fondsen, een grote hoeveelheid particuliere donaties uit alle lagen van de bevolking en allerlei acties door scholen en verenigingen zwemmen slechtziende en blinde cliënten van Visio De Brink binnenkort in een mooi, modern zwembad. Aan de vorm van het bad is niets veranderd. De veranderingen zitten met name in de isolatie, warmteterugwinning en de techniek. Uiteraard is het zwembad weer fris geschilderd en is er led verlichting toegepast. Op donderdag 9 juni om 14.30 uur wordt zwembad Plons officieel heropend door Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar samen met Jurgen Verwilligen gebruiker van zwembad Plons en cliënt van Visio de Brink. Plons ambassadeur Ranomi Kromowidjojo zal aanwezigen op een speciale manier toespreken en ook onze twee andere ambassadeurs Gerard Kemkers en Herbert Dijkstra zijn aanwezig. Na de heropening is het feest en kan er weer gezwommen worden. Op vrijdag is het open huis voor alle cliënten. Op zaterdag 11 en zondag 12 juni van 11.00 tot 16.00 uur is het bad open voor publiek uit de regio. Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid, wonen en dagbesteding. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.

Auteur

Albert-Jan Garama