Phil Read kijkt uit naar Motor GP Eext

EEXT

De Britse motorsport legende Phil Read is de speciale gast op de zeventiende editie van de Motor GP op 20 en 21 augustus in Eext.

Het thema voor de Motor GP in 2016 is: 'Amici di MV Agusta', wat zoveel betekent als vrienden van MV Agusta. Het Italiaanse merk MV Agusta kent een rijke motorsport geschiedenis met vele wereldtitels in allerlei verschillende klassen. Absolute grootverdiener van wereldtitels is de Italiaan Giacomo Agostini die met in totaal 15 stuks, waarvan 13 keer op een MV, de ranglijst aanvoert. De laatste wereldkampioen op een MV Agusta in de 500 cc klasse was echter Phil Read, hij won de titel in 1973 en 1974. Op een steenworp afstand van het TT circuit van Assen ligt het circuit de Ossenring in Eext. Phil Read zal het hele weekend, vanaf vrijdag avond, in Eext aanwezig zijn. Op de zaterdag zal hij de officiële openingshandeling verrichten en er is een meet and Greet. Zondag 21 augustus rijdt Read meerdere keren mee in een speciale MV Agusta parade. Meer op www.gpeext.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama