Nadine Appeldoorn uit Assen finalist Popsport Drenthe

ASSEN

Singer-songwriter Nadine Appeldoorn uit Assen en de band Another Desperate Voice uit Hoogeveen strijden 17 juni in Het Podium in Hoogeveen om een plek in de landelijke Popsportfinale.

De afgelopen maanden hebben de jonge talenten zich ontwikkeld tot betere muzikanten dankzij professionele coaches uit het vak. Zo volgden ze workshops, kregen individuele begeleiding en mochten optreden in de festivaltent op het Bevrijdingsfestival Drenthe. Degene die door mag naar de finale in Amsterdam, krijgt opnieuw een aantal muzikale en zakelijke workshops aangeboden. De 16-jarige Nadine Appeldoorn en is sinds een paar jaar bezig met het schrijven van eigen liedjes. Haar muziek wordt getypeerd als indie/pop/folk. Onlangs won Nadine de Kunstbende Drenthe, categorie muziek. Naast de finalisten van Popsport Drenthe zijn er 17 juni ook optredens van singersongwriter Roy Sipma, de winnaar van Popsport Drenthe 2015, en de rockband CoSi-7 uit Zuidwolde.

Auteur

Albert-Jan Garama