Bezoekers enthousiast over Quintus tijdens Dag van de Bouw

ASSEN

Bijna 400 bezoekers waren afgelopen zaterdag onder de indruk van de nieuwste locatie van het Dr. Nassau College. Geïnteresseerden hadden de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de school, de kantine en de sporthal.

Om kinderen alvast na te laten denken over een beroep in de bouw, konden zij afgelopen zaterdag op hun eigen manier kennis maken met het vak. Zo hebben ze – onder begeleiding van timmermannen – drie muurtjes gemetseld en spijkers in boomstammen geslagen. De organisatie van deze dag bestond uit medewerkers van het Dr. Nassau College, gemeente Assen, Breman Kloekke Elektrotechniek, Kropman Services, Grondverzetbedrijf De Waard en Bouwgroep Dijkstra Draisma. Zij vertelden de bezoekers over de technieken en materialen die worden toegepast in deze nieuwbouw. Dag van de Bouw Ieder jaar stellen leden van Bouwend Nederland kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Dit jaar was de elfde editie en de bouwhekken van 170 bouwprojecten waren geopend voor publiek. In totaal hebben 92.500 bezoekers de diverse bouwplaatsen bezocht. "Tijdens deze Dag van de Bouw hebben we Nederland weer kunnen laten zien dat de bouw volop innoveert. Duurzamer, slimmer, beter ingepast, goedkoper, noem maar op”, aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt de nieuwe locatie Quintus van het Dr. Nassau College. Deze locatie bestaat uit een school die ruimte biedt aan 1.700 leerlingen, een sportaccommodatie van 5.000 m2 en een kantine die de school en sporthal met elkaar verbindt. Het nieuwe gebouw is een inspirerende en uitdagende leer-, werk- en sportomgeving met een ontwerp dat herkenbaar en uitnodigend is. De school en de helft van de sporthal is al in gebruik. De kantine en het andere deel van de sporthal worden nu gebouwd. Als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw in augustus van dit jaar opgeleverd.

Auteur

Albert-Jan Garama