Groep 7b van de Scharmhof wint de slag bij Waterloo

ASSEN

Met een paar listige strategische manoeuvres op het digibord en vooral prachtige tekeningen, knutsels, foto’s, wetsartikelen wint groep 7b van basisschool de Scharmhof in Assen het landelijke digibordspel Waterloo. Zeven andere klassen uit de rest van het land moesten ze verslaan door voor allerlei problemen grondwetsartikelen te bedenken.

Juf Rosemarie Janssen van groep 7b is erg enthousiast over dit project: “Mooie verhalen, die precies op de juiste manier vertelden over de Franse Tijd en steeds een helder probleem naar voren schoven, waar wij dan weer een oplossing, een wetsartikel voor moesten bedenken. Op die manier hebben we een klein grondwetje geschreven met de klas.” Arjen Tabak, onderwijskundige en bedenker van dit spel: “Door de grote verscheidenheid aan opdrachten kunnen kinderen een opdracht uitkiezen die hen ligt. Als zij die opdracht dan ook goed uitvoeren en daarmee speelgeld, voor het digibordspel, verdienen voor hun klas geeft dat een goed gevoel waardoor kinderen groeien in trots, aanzien en in hun vaardigheden.” Ook groep 7a van juf Hannie heeft meegedaan aan deze strijd. Zij blonken daarbij uit door de prachtige foto’s van episoden uit de geschiedenis te maken. Helaas hebben zij toch hun meerdere moeten erkennen in hun schoolgenoten. Dat mag echter de pret niet drukken: Ook in deze klas lopen trotse kinderen rond die dankzij deze lessenserie mooiere tekeningen hebben gemaakt dan zij zelf hadden verwacht en ook nog iets afweten van de Nederlandse grondwet. Dat is mooi meegenomen.

Auteur

Albert-Jan Garama