Muzikale eindstrijd om de titel 'Beste coverband Noord-Nederland'

BEILEN

/WESTERBORK - De finale van Regio Noord Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe) heeft 8 oktober plaats in de grootste bandcompetitie van de Benelux ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO 2016’ in MartiniPlaza in Groningen.

In deze finale spelen acht bands om de titel ‘Beste coverband van Noord Nederland’ gekozen door de vakjury en het publiek. De vakjury-winnaar en publiekswinnaar plaatsen zich direct voor de BENELUX Semi-Finals die zullen plaatsvinden in dé poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam. In de BENELUX Semi-Finals strijden alle regionale winnaars om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 Tilburg waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Met in de prijzenpot o.a. een CD-contract met videoclip, distributie en plugging in de gehele Benelux en een tour van 20 optredens gaat het nu écht spannend worden. Naast de strijd om als band een plek in de BENELUX Semi-Finals te veroveren, gaat ook de strijd om de Individuele Awards van start. De individuele bandleden maken namelijk ook kans op een Award voor Beste Vocalist, Gitarist, Bassist, Toetsenist of Drummer van 2016. Ook de bandleden van de bands die afvallen tijdens één van de Regio-Finales of BENELUX Semi-Finals maken, tot de BENELUX Grand Finale, deel uit van deze race. De Individuele Awards worden tijdens deze Grand Finale uitgereikt. Het programma op zaterdag 8 oktober a.s. is in willekeurige volgorde: - Alanis Morissette Tribute: Alanis Morissette tribute uit Heerenveen - BeautyKees: Allround coverband uit Damwoude - Blazuh!: Hardrock, Metal coverband uit Ureterp - Hotstop: Allround coverband uit Wergea - Level Up: Allround coverband uit Klazienaveen - Local: Classic Rock coverband uit Beilen - Sanne de Band: Rock, Pop coverband uit Hoogezand-Sappemeer - The Band-its: Pop, Rock coverband uit Westerbork Zaal open: 18.30 uur Entrée: € 12,50 aan de kassa en € 10,- via de voorverkoop op onze website www.theclashofthecoverbands.com, waar ook meer informatie over de deelnemende bands en het evenement te vinden is. De in totaal 18 regionale winnaars die zich plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals in Poptempel PARADISO in Amsterdam, krijgen gratis bandcoaching en individuele coaching (o.a. vocalcoaching, workshops, etc.), live videoclips, live fotoshoots en begeleiding op gebied van marketing en promotie. Alle deelnemers ontvangen van hun optredens een deskundig en kritisch vakjuryrapport met evaluatie en een geluidsregistratie van hun optreden op cd. Van de BENELUX Semi-Finals in PARADISO en de BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-produktie ‘The Clash of the Coverbands’ en de DVD ‘The Clash of the Cover Bands: Live on stage @ PARADISO’. Van alle bands die in PARADISO staan wordt het beste nummer geproduceerd tot live-single voor de interactieve 'The Clash Hitlijst'. Van deze hitlijst wordt gedurende 10 weken de Top-5 wekelijks geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. De band met uiteindelijk de meest gedownloade singles ontvangt tijdens de BENELUX Grand Finale 'The Clash-Hitlijst Award' met daarbij twee betaalde optredens in de Benelux. Naast de leerzame en spannende weg die de bands afleggen op de mooiste podia van Nederland groeit dus niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure.

Auteur

Albert-Jan Garama