Commissaris Gaarlandtschool kampioen Schoolkorfbalkampioenschap Drenthe

ASSEN

Afgelopen zaterdag vond in Hoogeveen onder prachtige omstandigheden het Provinciaal Schoolkorfbal Kampioenschap van Groningen en van Drenthe plaats. Wethouder Vos van Hoogeveen opende het toernooi met een fluitsignaal, waarna de strijd om het kampioenschap in volle hevigheid losbarstte.

De 24 deelnemende teams hebben zich geplaatst via de schoolkorfbaltoernooien die door de plaatselijke korfbalverenigingen in Groningen en Drenthe zijn georganiseerd. Op het toernooi kwamen scholen uit de groepen 5/6 en 7/8 in actie. In beide categorieën bleek de Commissaris Gaarlandtschool de sterkste. Commissaris Gaarlandtschool uit Nijeveen kampioen van Drenthe na zinderende finale In de poulefase bleek de Commissaris Gaarlandtschool duidelijk een maatje te groot voor haar tegenstanders. In de finale trof de school uit Nijeveen in de G.A. de Ridderschool een taaie tegenstander. De finale was een echte finale waarin emotie en spanning duidelijk aanwezig waren. Na de reguliere speeltijd was het 4-4 en na verlenging zelfs 6-6. Uiteindelijk waren er strafworpen nodig om tot een winnaar te komen, hierin bleek de Commissaris Gaarlandtschool de beste. Eindstand groep 7/8 1. Commissaris Gaarlandtschool (Nijeveen) 2. G.A. de Ridderschool (Beilen) 3. OBS Het Groene Hart (Zuidwolde) Commissaris Gaarlandtschool in groep 5/6 de sterkste van Drenthe In de categorie groep 5/6 streden 11 teams in twee poules voor een plaats in de finale. De finale werd gespeeld door De Meander uit Assen en Commissaris Gaarlandtschool uit Nijeveen. Beide ploegen hadden alle poulewedstrijden gewonnen. Uiteindelijk bleek Commissaris Gaarlandtschool met 5-0 te sterk voor de ploeg uit Assen. Eindstand 5/6 1. Commissaris Gaarlandtschool (Nijeveen) 2. OBS De Meander (Assen) 3. OBS Kloosterveen (Assen) Groen van Prinstererschool uit Nieuwe Pekela en OBS Noorderbreedte kampioen van Groningen Als enig deelnemer in deze categorie7/8 werd de Groen van Prinstererschool uit Nieuwe Pekela Kampioen van Groningen. Ook in groep 5/6 was er sprake van een deelnemer. OBS Noorderbreedte uit Delfzijl is in deze categorie kampioen van Groningen geworden. De organiserende vereniging, Korfbalvereniging Thrianta, kijkt met trots terug op een geslaagd toernooi en feliciteert de kampioenen met het behalen van haar titels.

Auteur

Albert-Jan Garama