Schuif aan bij Akky’s Tafel en deel je kennis

ASSEN

Een gezellige tafel, één workshopleider en zeven deelnemende vrouwen. Dat zijn de ingrediënten van Akky’s Tafel. Aan deze tafel delen vrouwen kennis over voeding, gezondheid, tuinieren, trends in wonen en veel meer. Het opdoen van inspiratie en een gezellig uurtje samenzijn, staan centraal.

De vrouwen vinden de tafels bij bekende winkelketens variërend van de Albert Heijn, Intratuin, Karwei en Ekoplaza. In juni staan meerdere workshops gepland tijdens de ‘Margriet Happy Days’ en het ‘Share a Perfect Day-festival’ in Hilvarenbeek. Deelname is gratis en inschrijven kan via www.akkystafel.nl. ‘Natuurlijk kun je tegenwoordig alles op internet vinden’, zegt Leontine Hamer, initiatiefnemer van Akky’s Tafel, ‘maar hoe maakte jouw moeder vroeger de Boeuf Bourguignon, waar let jij op bij het proeven van wijn of welke zaden kies jij voor je bio-moestuin? De Nederlandse vrouw weet veel, maar heeft het druk. Aan Akky’s Tafel kan ze laagdrempelig aanschuiven, inspiratie opdoen en haar kennis delen. De workshops duren een uur en worden gegeven door professionals met verschillende achtergronden. Dit kan een boerin, diëtiste, yogalerares, superfoodie of wijnkenner zijn. Je zult verbaasd staan over de gesprekken die zich ontwikkelen tijdens zo’n uur. Iedereen doet ideeën op en gaat geïnspireerd weer naar huis.’

Auteur

Albert-Jan Garama