Jaap Timmer herenigd met de motor van zijn vader

ASSEN

Jaap Timmer was vandaag voor even weer herenigd met de motor van zijn vader Geert Timmer. Een motor die Jaap Timmer zelf uit het oog is verloren.

Het TT Festival en Catawiki zijn onlangs een samenwerking aangegaan. Er worden gezamenlijk twee veilingen georganiseerd. Een TT Motorenveiling en een TT-veiling voor het TT museum. Een deel van de opbrengst van laatstgenoemde veiling gaat rechtstreeks naar het TT Museum. Jaap Timmer is ‘chairman of the board’ van het TT Museum. De Dutch TT races worden dit jaar voor de 86e keer gereden. De TT races en ook het TT Festival dat plaatsvindt voorafgaande aan de races,kennen dan ook een lange, maar vooral ook waardevolle historie. En in de afgelopen 80 jaar zijn er veel unieke items meegenomen door bezoekers, bewaard door verzamelaars of gewoon in Assen achtergebleven. Het TT Festival is samen met Catawiki op zoek naar deze bijzondere items. Veilingmeester motoren van Catawiki, John Searle heeft onlangs de motor gekocht die ooit van Geert Timmer geweest is. John is zeven jaar bezig geweest om deze motor, een New Imperial Grand Prix uit 1933, te bemachtigen. Hij is daar afgelopen december in geslaagd. In 1932 werd Geert Timmer tijdens de TT races Nederlands Kampioen op een ‘New Imperial’. Sinds de Tweede Wereldoorlog is deze motor in het bezit van een familie in Zwolle. Gekocht bij Wander in Assen, het bedrijf van Geert Timmer. Jaap Timmer wist tot op heden niet waar deze oude motor van zijn vader was.

Auteur

Albert-Jan Garama