Gratis food- en droge worstbeleving tijdens Dag van de Droge Worst

GRONINGEN

De Dag van de Droge Worst staat voor een fijne combinatie van food, drinks, keukens op wielen, straatartiesten, workshops en (kinder)activiteiten met een knipoog.

Deze eenmalige feestdag word op zondag 5 juni gevierd in The Energy Barn, nabij het Zernike Complex in Groningen. Tijdens de Dag van de Droge Worst vindt de ontknoping plaats van de Droge Worsten Test 2016. Het evenement is gratis toegankelijk. Wie wint de slag om de droge worst? De Droge Worsten Test van Dagblad van het Noorden geeft ieder jaar antwoord op de vraag wie de lekkerste droge worst van Groningen en Drenthe maakt. Tijdens de Dag van de Droge Worst maken de zeven winnaars van de afgelopen negen jaar uit wie de beste is. Slagerij Oosterhof uit Groningen, Slagerij Meatpoint Vlees en Meer uit Tolbert, Slager Zielstra uit Vries, Slagerij Kempenaar uit Oosterhesselen, Gildeslager Teerling uit Bedum, Gildeslager Boersema uit Grijpskerk en Keurslager van der Laan uit Dwingeloo maken op zondag 5 juni uit wie zich de Droge Worstenkoning van 2016 mag noemen. De worsten worden tijdens de dag niet alleen getest, iedere slager komt met haar eigen stand én laat proeven. Smaakmakers van Dag van de Droge Worst De Dag van de Droge Worst is meer dan alleen maar het typische streekproduct. Het is Lachen naar het Vogeltje, de leukste fotostudio van Groningen. Het zijn de (kinder)workshops van Ronnie Poeste. De Dag van de Droge Worst staat voor een goed bakkie van Toffe Koffie en Lekker Bakkie. Het is Kaasboerderij de Stelp, het Javaans Eetcafé , Tante Til en Smaakaron die hun specialiteiten op het foodevenement presenteren. De Dag van de Droge Worst staat echter vooral voor heel veel vlees. Van Slagerij het Herenhuis, Noordvlees, Vleesch&Co, Jaaps Vertier en Jan Steenbergen Biologisch Vlees. Het evenement is hiermee een must voor fijnproevers en liefhebbers van het lekkere leven. Zondag 5 juni: 11.00 – 17.00 uur, Energy Barn, Zernikelaan 17 Groningen. Zie ook www.drogeworstenfinale.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama