Concert Klein Orkest Rolde in Grolloo

GROLLOO

Het kerkje van Grolloo is 19 juni het decor voor een gezellige muzikale middag verzorgd door Klein Orkest uit Rolde. Dit in de omgeving inmiddels bekende twintig koppige koper ensemble, zal het publiek gaan verblijden met muziek uit vele periodes uit de muziekgeschiedenis.

Op deze zomerse zondagmiddag staan werken van Michael Praetorius, Henry Purcell, Irving Berlin, Meredith Wilson en vele andere op het programma. Kortom, een gevarieerd repertoire met voor elk wat wils. Klein Orkest staat sinds 2008 onder de gedreven leiding van Klaas Pereboom, die zelf trombone meespeelt. Iedere dinsdagavond wordt stevig gerepeteerd op de prachtige composities en arrangementen, die niet bepaald eenvoudig zijn. Het feit dat er geen dirigent voor staat, maakt het nog eens extra uitdagend voor het orkest, dat overigens bestaat uit een zowel (gevorderde)amateur als (semi)professionele musici in de leeftijd variërend van 13 tot en met 76 jaar. Dit concert, in de Dorpskerk van Grolloo aan de Hoofdstraat 19, is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanvang 14.30 uur Ook te vinden op Facebook en www.kleinorkestrolde.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama