Zomerzinnen en reunie in Amen

AMEN

Amen is 18 juni hét trefpunt voor liefhebbers van literatuur, muziek, kunst en natuur met festival Zomerzinnen. En inwoners en oud-inwoners van het dorp komen er bij elkaar voor een reünie.

In 2016 is het honderd jaar geleden dat het café in Amen werd gebouwd. En dit jaar bestaat het vijfentwintig jaar als cultuurcafé. Een mooie aanleiding voor een reünie op 18 juni van 11.00 tot 15.00 uur, op de tweede dag van het literatuur-en muziekfestival Zomerzinnen. In een tent naast De Amer worden herinneringen opgehaald en foto’s en films vertoond. Bert Koerts is zeker van de partij. Hij is in 1959 geboren op het adres Amen 4, de boerderij tegenover het Amerbos. In 1978 vertrok hij naar Eibergen in de Achterhoek, waar hij als politieman ging werken. Sinds vier jaar is hij bijna volledig werkzaam als beeldend kunstenaar. Speciaal voor Zomerzinnen exposeert hij enkele beelden rond De Amer. Van 13.30 tot 15.15 uur is een poëtische ontdekkingstocht door het stroomdal van het Amer Diep. Natuurgids Johan Roland vertelt over de geschiedenis van het landschap.Nicolette Leenstra, dichter en wandelcoach, leest gedichten voor.Startpunt is Café De Amer. Er kunnen maximaal 30 deelnemers mee met deze gratis wandeling. Zie voor informatie over de reünie: www.deamer.nl en over het festival www.zomerzinnen.nl. Zomerzinnen wordt georganiseerd door Stichting Zomerzinnen in samenwerking met Biblionet Drenthe, Stichting Literatuurclubs Drenthe, Huus van de Taol, Stichting De Literaire Hemel en Stichting De Amer. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, Gemeente Aa en Hunze, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Lira Fonds en Global Textware. Beeld: Bert Koerts.

Auteur

Albert-Jan Garama