NK survivalrun komt naar Westerbork

WESTERBORK

Westerbork zal 15 januari 2017 bol staan van survivalatleten uit binnen en buitenland. De organisatie van het Open Nederlands Kampioenschap RUC-Survivalrun is in handen van Stichting Survivalrunners Westerbork (SRW).

“We zijn natuurlijk enorm vereerd dat we tijdens ons tweede lustrum van ’t Stokertje Survivalrun een open Nederlands Kampioenschap mogen organiseren. Atleten uit alle survivalklasses mogen hier aan mee doen. Dat betekent dat alle grote namen uit het survivalcircuit hier proberen de prestigieuze titel binnen te slepen. Het open NK laat zien wie de beste overall survival atleet van ons land is,” zegt Bart Jan ter Bork, voorzitter van SRW. Gescheiden parcours voor het NK De Stichting Survivalrun Westerbork wil het parcours van deze 10e editie optimaal klaar maken voor het open NK. Het parcours wordt zo zwaar dat alleen een waardige winnaar uit de bus kan komen. “We gaan het parcours voor het NK zoveel mogelijk scheiden van het recreanten parcours. Daarnaast gaan we hotspots met meerdere passages en of hindernissen voor het publiek maken en proberen voor extra sfeer op het parcours te zorgen. Kortom, het is organisatorisch een hele uitdaging. Maar dat valt in het niet bij de deelnemers: die zullen het pas echt zwaar krijgen,” benadrukt ter Bork. Winnaar uit Westerbork Of de winnaar uit Westerbork komt, is de grote vraag. Twee jaar geleden werd Rogier van Vliet uit Westerbork winnaar in de lichtere BSC-klasse. Van Vliet is inmiddels overgestapt naar de zware RUC-klasse en draait daar in de top 10 mee. Een goede voorbereiding zou hem zo maar bij de favorieten kunnen plaatsen. Trainster Alinda ten Hoor van de Westerborkse Survivalclub Valtjemet is dit jaar kampioen geworden tijdens het open NK-RUC in Kootstertille. Zij zal zeker gaan strijden om een eerste plaats. Kortom het wordt spannend op 15 januari 2017.

Auteur

Albert-Jan Garama