Nieuwe opzet boekenmarkt St. Behoud Rolderkerk

ROLDE

De Stichting Behoud Rolderkerk (SBRK) zal vanaf dit jaar een nieuwe opzet van de boekenmarkt hanteren. Niet eenmaal per jaar een boekenmarkt, maar meerdere momenten in het jaar.

De SBRK denkt daarmee beter aan te sluiten bij de wensen van de bezoekers en met meerdere momenten in het jaar meer boeken te kunnen verkopen, waarvan de opbrengst geheel naar de Jacobuskerk gaat. ,,De bezoekersaantallen van de boekenmarkt lopen steeds verder terug en daarmee ook de verkopen. Daarom heeft de SBRK besloten om af te zien van de jaarlijkse boekenmarkt. Op zaterdag 4 juni is er dan ook geen boekenmarkt bij de Jacobuskerk in Rolde. ” aldus Desiree Schriek, voorzitter SBRK. “Het hele jaar door worden boeken ingeleverd en gesorteerd door een trouwe groep vrijwilligers. Deze boeken willen we nu aanbieden op momenten dat er sowieso al activiteiten in Rolde zijn. De belangstelling voor onze boeken is er zeker. We gaan bijvoorbeeld bij het Kerkenpad, een fiets- en autoroute langs vier kerken in de gemeente, een mooie marktkraam inrichten waar men boeken kan kopen. Verder sluiten we aan bij de Open monumentendag en de Roldermarkt. We hopen hiermee een groter publiek te trekken en naast meer verkopen ook meer bekendheid te krijgen voor de SBRK en de Jacobuskerk.” Er zijn op dit moment zes dagen gepland in 2016 dat er boeken verkocht worden door de SBRK: 20 en 27 juli, 3 en 10 augustus, 10 september, 13 september. De SBRK is bijna 20 jaar geleden in het leven geroepen om geld in te zamelen voor het onderhoud en daarmee het behoud van de monumentale Jacobuskerk te Rolde. Daarvoor worden diverse activiteiten georganiseerd waarvan de bekendste het Kerkenpad en de Kerstmarkt zijn.

Auteur

Albert-Jan Garama