Senioren Danssalon Bovensmilde

BOVENSMILDE

Jeugdwerk Bovensmilde houdt 16 juni speciaal voor de senioren in en om Bovensmilde de eerste Senioren Danssalon in cafe ‘The Bridge’ in Bovensmilde

BOVENSMILDE – Organisatoren zijn Jorn Hordijk en Arjen Warners. ,,Wij zaten namens Jeugdwerk in een werkgroep in Bovensmilde. Deze groep is drie jaar geleden begonnen met negen organisaties. Wat wij hebben gedaan is dat we hebben gekeken hoe we de samenwerking in het dorp kunnen verbeteren en efficiënter de gebouwen kunnen beheren. Een van de conclusies was dat we dat konden bereiken door meer samen te doen.” ,,We hebben vervolgens in subgroepjes geïnventariseerd wat er te doen is. We kwamen samen met de andere organisaties tot de conclusie dat we meer moesten organiseren”, vertelt Jorn. Er is bijvoorbeeld De Hel van Bovensmilde , de Kinderwampex, er zijn kinderdisco’s en filmmiddagen. ,,Maar naast de normale dingen werd er eigenlijk weinig nieuws voor de ouderen georganiseerd.” Via het TaribushKuna festival kende Jorn DJ meneer Funkel, die ook op Northsea Jazz heeft gedraaid. ,,Hij hield in Bussum en Amsterdam voor het eerst een seniorenavond, gewoon voor de lol. Ik heb hem gelijk gebeld en gezegd dat willen we graag doen. De reden daarvoor is dat we de oude tijden willen laten herleven. We willen dit ook vaker gaan organiseren.” ,,De artiesten die deze avond langskomen zijn echt golden oldies. Zoals Roy Orbinson, Willeke Alberti, Frank Sinatra, Rita Corita, Glenn Miller, The Andrew Sisters, Elvis Presley en Boudewijn de Groot. Het zijn de originele nummers en er zitten ook veel Nederlandse artiesten tussen. We hebben een stijldansduo erbij die gaat voordansen.” Natuurlijk kunnen ook de bezoekers een dansje wagen. De nummers worden gedraaid vanaf authentieke grammofoonplaten. “We hebben hiervoor gekozen omdat de bezoekers zo de platen die ze vroeger of nu in de kast hebben staan vast kunnen houden. De DJ vertelt er graag over. Ze zijn met zijn tweeën. Ze stallen plaatjes uit zodat de bezoekers ze ook kunnen zien en kennis en ervaring uitgewisseld kan worden. Zowel met de DJ’s als tussen bezoekers onderling. Zelf hebben de organisatoren veel met muziek en DJ’s. ,,Eén van onze bestuursleden draait ook zelf wel op feestjes. Daarnaast zijn zoveel van deze nummersal eens gecoverd dat het altijd herkenbaar is. Oude tijden herleven voor de senioren en het is ook een stukje opvoeding voor de jongere mensen.” De inloop van de Senioren Danssalon is vanaf 19.30 uur. ,,Om 20.00 uur beginnen we. De entree is één euro. De eerste twee kopjes koffie zijn gratis. De rest van de consumpties is voor eigen rekening.” Rond 21.30 is de avond afgelopen. Er is ook gedacht aan het vervoer voor mensen die slecht te been zijn, voor hen wordt de buurtbus geregeld. Aanmelden voor het vervoer kan door een e-mail te sturen naar jornhordijk@gmail.com of te bellen met 06 24733250. Cindy Houwen. Eigen foto.

Auteur

Albert-Jan Garama