FOTOREPORTAGE | Assen als decor voor Axis

ASSEN

Axis Festival is vanaf nu steeds in het laatste weekend van mei en heeft ook een andere naam gekregen: Stadstheater Axis Festival. Het festival in Assen had een vol programma van drie dagen lang (afgelopen vrijdag tot en met zondag) met theater, muziektheater en dans, steeds op ongebruikelijke en verrassende locaties. Waarbij overigens de Gouverneurstuin als kloppend hart fungeert met de stad Assen als decor.

Voorstelling 'Mission Roosevelt' van het Italiaanse gezelschap Tony Clifton Circus beleefde de Nederlandse première. Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het pubiek in rolstoelen door de stad wordt geleid. Een tweede Nederlandse première beleefde het 'Rusthuisproject' van de Vlaamse theatergroep Bad van Marie, dat in een Asser bejaardentehuis plaatsvond. Deze editie Stadstheater Axis Festival toonde ondermeer voorstellingen van diverse noordelijke makers en gezelschappen. Naast De Jongens zijn dat De Noorderlingen, Loods13 en Studio Tape. Fotograaf Lammert Aling bezocht ook een locatie voorstelling en maakte bijgaande fotoreportage.

Auteur

Albert-Jan Garama