Achtste editie Asserstadsloop

ASSEN

De achtste editie van de Asserstadsloop, één van de vijf hardloopevenementen onder Assen Runs, gaat zondag 5 juni van start. De nummers 1,2 en 3 van de vorige editie gaan weer de strijd met elkaar aan over 5 of 10 km voor de winst en de bijbehorende ‘Bartje’.

Zo waren vorig jaar Swan van Weperen en Wilfred van Holst trotse winnaars van de 5 kilometer en Ilse Rooks en Mohamed Laanaya leverden een mooie prestatie door de eerste prijs te behalen op de 10 km. Dit jaar is alles weer te volgen vanaf het terras van City Hotel de Jonge waarna de lopers een prachtig stadsparcours door de binnenstad van Assen en het Asserbos zullen lopen. Voor de kinderen is er de Kidsrun van 1 km waarvan de uitslag meetelt voor de basisscholencompetitie. Ludiek moment tijdens het hardloopprogramma is de 2e wedstrijd voor de Sligro NK Oberrun. Hiervoor zal horecapersoneel weer zo snel mogelijk een kilometer afleggen met een dienblad volgeladen met bier. Diverse lokale bedrijven gaan weer de strijd met elkaar aan in de bedrijvenloop om de bijbehorende Bartjes. Energy4all Iedere loper, ober of bedrijfsloper doneert met de inschrijving meteen geld aan ons goede doel ‘Energy4all’ dat onderzoek doet naar een geneesmiddel voor kinderen met een energieziekte. Dus je loopt nooit alleen! Stichting Asserstadsloop De Asserstadsloop heeft een stichting bestuur. Sinds 2013 wordt de stichting ondersteund bij de uitvoering van de Asserstadsloop door de Asser bedrijven Zeghetmaar! voor de organisatie en Runninc voor de technische kant van de loop. De opbrengst van de loop komt ten bate van het goede doel ‘Eenergy4all’ dat onderzoek doet naar een geneesmiddel voor kinderen met een energie ziekte.

Auteur

Albert-Jan Garama