Maak kennis met Bartje in het Drents Archief

ASSEN

In de maand juni kunnen toeristen, op elke dinsdag om 14.00 uur, kennismaken met Bartje. Ga terug in de tijd van Bartje en ontdek zelf hoe het dagelijks leven was in Drenthe in de jaren ’30. Het programma, inclusief film en quiz, duurt 60 minuten. De kosten bedragen euro 5 per persoon, inclusief koffie/thee en een koekje. Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@drentsarchief.nl.

Bekijk het originele beeld van Bartje uit 1954 in het oudste stukje Assen. Wist je dat het beeld wel eens onthoofd is? En dat ooit alleen zijn klompjes er nog stonden? Bekijk het originele manuscript van het wereldberoemde boek van Anne de Vries met de fameuze woorden "Ik bid nie veur bruune boon'n". Ontdek hoe het dagelijks leven was in Drenthe in de jaren ’30. Beelden van de populaire TV serie zijn gecombineerd met authentieke beelden. Onder leiding van een presentator ga je de strijd aan met je medekandidaten! Wie weet het meest over de tijd van Bartje? Wat voor spelletjes speelde hij? En hoe werkten de mensen op het platteland? Het programma duurt 60 minuten, de prijs is euro 5 per persoon.

Auteur

Albert-Jan Garama