Drents Archief met reconstructie klooster Maria in Campis

ASSEN

In het Drents Archief in Assen is vanaf 1 juni een reconstructie te zien van het klooster Maria in Campis. Dit klooster werd meer dan 750 jaar geleden gevestigd in Assen op de plek waar nu het Drents Archief en het Drents Museum liggen.

De reconstructie geeft een beeld van het kloostercomplex rond 1550 en is te bekijken op de digitale tafels in het Drents Archief. Bezoekers kunnen zelf de kloostergebouwen ontdekken door er digitaal doorheen te wandelen. Architectuurroute Daarnaast biedt het Drents Archief een architectuurroute door het gebouw. Bezoekers met een smartphone kunnen de gratis app annodrenthe downloaden, waarop de route beschikbaar is. Met de audiotour ontdekken ze de architectuurgeschiedenis van het gebouw: van de moderne entree tot het monumentale pand uit 1901 en de restanten van het middeleeuwse klooster. De reconstructie van het klooster en de architectuurroute zijn gratis toegankelijk tijdens openingstijden van het Drents Archief.

Auteur

Albert-Jan Garama