Van barok tot blues met Bert van den Brink

ASSEN

Bert van den Brink improviseert op orgel en vleugel in De BronBert van den Brink (1958) werd blind geboren. Hij bezocht blindeninstituut Bartiméus en kreeg zijn eerste pianoles toen hij vijf was.

Op zijn zevende jaar zat Bert al aan de piano bij de, eveneens blinde, Jules de Corte. Hij werd een muzikaal 'wonderkind' genoemd. Zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium sloot hij in 1982 cum laude af. Eerst gaf hij regelmatig klassieke concerten, later kwam het accent meer bij de geïmproviseerde muziek te liggen.In 2007 ontving Bert de VPRO/BOY EDGARPRIJS, de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek. Hij is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist: live, via het internet en via een groot aantal cd’s.

Hij musiceerde met Toots Thielemans, Jules de Corte en Cor Bakker. Bert is ook actief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en Paul de Leeuw spelen arrangementen en bewerkingen van hem.

De Bron, Einthovenstraat Assen. Zaterdag 4 juni om 20.00 uur. Entree euro 10.


Auteur

Redacteur