Ensaladas in Vries

VRIES

Opwindende ritmes, steeds wisselende maatsoorten, al dan niet al bestaande melodieën op al dan niet al bestaande teksten, soms in verschillende talen, klanknabootsingen.

Ziedaar de ingrediënten van een typisch Spaanse muzieksoort uit de renaissance: de ensalada. Vier van deze muzikale salades staan er op het programma van de komende concerten van Capella Groningen: van Francisco de Peñalosa, de nauwelijks bekende Joan Brudieu en de absolute grootmeester van de ensalada, Matteo Flecha el Viejo. Zijn ‘La Guerra’ en ‘La Negrina’ zorgen voor een opwindende omlijsting van het geheel.

Op zaterdag 4 juni 2016 in de Bonifatiuskerk te Vries, aanvang 16.30 uur .Meer informatie op www.capellagroningen.nl. Kaarten reserveren: reserveringen@capellagroningen.nl of tel. 050 3095698.


Auteur

Redacteur