Derde editie Unitas Beachtoernooi

ROLDE

In het weekend van 28 en 29 mei werd de derde editie van het Unitas Beachhandbal toernooi gespeeld. Waar de vorige twee edities een limiet aan het aantal deelnemende teams hadden vanwege de beperkte ruimte op de zandverstuiving in Rolde, kon dit jaar elk team dat deel wilde nemen aan het toernooi komen.

De zandverstuiving is dit jaar namelijk teruggebracht in de originele staat en dat heeft een grote hoeveelheid extra zandoppervlakte tot stand gebracht. Dit resulteerde in 84 deelnemende teams uit heel Nederland, waarbij zes speelvelden op zowel zaterdag als zondag van 9 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds bezet waren. Vooraf waren de weersvoorspellingen niet goed, waarbij onweer en regen voorspeld was, maar uiteindelijk zijn er maar een paar druppels gevallen en hebben we grote delen van het weekend in een heerlijke zon kunnen sporten. Op zaterdag kwam de jongste jeugd, van 7 jaar tot en met 14 jaar, in actie. Zondag was het de beurt aan de B jeugd teams en ouder. Bij de heren senioren wist HVC uit Barger Compascuum de eerste plek te bemachtigen door in de finale gastheer HV Unitas te verslaan met shoot-outs. Bij de dames won Westsite uit Amsterdam, die afgelopen week nog op de Europese kampioenschappen in Griekenland hebben gespeeld. Alle winnende teams sleepten een groot aantal kwalificatiepunten binnen voor het Nederlands kampioenschap wat gehouden wordt in het eerste weekend van juli. De opzet van de zogenaamde Beachtour is dat het aantal punten wat je op een toernooi kan verdienen af hangt van de kwaliteit van de organisatie van het toernooi. Het toernooi in Rolde haalde 149 van de 178 punten en was daarbij een van de best georganiseerde toernooien van heel Nederland.

Auteur

Albert-Jan Garama