WZA met informatiebijeenkomst over vruchtbaarheidsproblemen

ASSEN

In het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) wordt op donderdag 9 juni van 19.30 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst gehouden over vruchtbaarheidsproblemen.

De avond is bedoeld voor vrouwen die al onder behandeling zijn bij een gynaecoloog en voor vrouwen die een behandeling overwegen. Partners zijn ook welkom. Sprekers zijn gynaecoloog dr. Alexander Sluijmer en medisch maatschappelijk werker Ria Bosgraaf. Gynaecoloog Alexander Sluijmer vertelt over de verschillende stappen die gezet kunnen worden als een spontane zwangerschap uitblijft. Wachten totdat er toch spontaan een zwangerschap ontstaat, is vaak een goede mogelijkheid. Als dat niet lukt, kan een oriënterend vruchtbaarheidsonderzoek plaatsvinden. Eventueel kan naar aanleiding daarvan gekozen worden voor een behandeling (ivf, iui, icsi of een hormoonbehandeling). Als een zwangerschap op zich laat wachten, brengt dat vaak allerlei emoties met zich mee. Het kan dan zinvol zijn om een gesprek te hebben met een medisch maatschappelijk werker. Ria Bosgraaf gaat in op de psychosociale gevolgen van een uitblijvende zwangerschap en vertelt welke onderwerpen aan de orde kunnen komen in het gesprek met een medisch maatschappelijk werker. Toegang gratis. Aanmelden bij de polikliniek Gynaecologie van het WZA via telefoonnummer 0592-325270.

Auteur

Albert-Jan Garama