Open dag Schietsportvereniging 't Asser Wapen

ASSEN

Schietsportvereniging 't Asser Wapen heeft 28 mei open dag. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de schietsport of gewoon nieuwsgierig is, is de open dag de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de schietsport en de vereniging.

Er zullen demonstraties in verschillende disciplines zijn (groot kaliber, klein kaliber, luchtdruk, ipsc en militair pistool), activiteiten en vermaak voor jong en oud maar ook de gelegenheid om zelf te mogen schieten. 't Asser Wapen is een schietsportvereniging met een lange traditie en staat bekend als kweekvijver voor Olympisch talent. De vereniging beschikt over een eigen clubgebouw met meerdere banen. Er is een tien meter baan voor luchtschutters, 25 meter baan voor pistool en klein kaliber geweerschutters en een splinternieuwe overdekte 100 meter baan voor geweerschutters in alle disciplines. De 100 meter baan is tevens voorzien van een modern elektronisch schotwaardering-systeem. Wat de club ook erg aantrekkelijk maakt is het feit dat er intern veel clubcompetities georganiseerd worden in veel verschillende disciplines. Op de tien meter baan is ook een akoestisch richtsysteem aanwezig wat het mogelijk maakt voor blinden en slechtzienden om de schietsport te (blijven) beoefenen. Dijkveldpad 3 Assen, van 10.00 tot 16.00 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama