Reünie café Amen

AMEN

Dit jaar bestaat het café in Amen 100 jaar en het muziekcafé De Amer 25 jaar. Een mooie aanleiding om een reünie te organiseren voor alle inwoners en oud-inwoners (met partners) van Amen. Deze reünie zal plaats vinden op zaterdag 18 juni van 11.00 tot 15.00 uur. De reünie vindt plaats in een tent bij De Amer.

Mensen die zich op willen geven, kunnen informatie vinden op de website van café De Amer.Geschiedenis: Het café in Amen is in 1916 gebouwd voor de drie gebroeders Smit. Daarna kwam het in handen van Roelof Boelens en zijn zoon Albert, die de boerderij en het dorpscafé vele jaren bestierden. Vervolgens werd het gekocht door Ab Sligter: na ruim 30 jaar jeugdhulpwerk wilde Ab Sligter in 1991 wel eens wat anders. In de Volkskrant las hij dat café 'Albert en Albertje' in Amen te koop was. Ab Sligter en Ineke Schepers kochten het bruin café en doopten het om in Café De Amer. Café De Amer is door Ab eerst voortgezet als een passantencafé voor fietsers, wandelaars en andere voorbijgangers in een tijd dat het begrip 'onthaasten' in de mode kwam. In de herfst van 1991 organiseerde Ab de eerste zondagmiddaggelagkamerconcerten. Na het overlijden van Ab Sligter in 2007 wordt (muziek-)café De Amer voortgezet door Stichting De Amer.

Auteur

admin