Commissaris Tichelaar stelt burgemeestersvacature Midden-Drenthe open

BEILEN

Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar heeft na overleg met een afvaardiging van het gemeentebestuur vastgesteld dat de tijd rijp is dat Midden-Drenthe weer een Kroonbenoemde burgemeester krijgt.

Na het vertrek van burgemeester Broertjes eind 2014 is Ton Baas als waarnemer aangesteld. Baas had tot taak de bestuurlijke rust in Midden-Drenthe terug te brengen. Na gesprekken met fractievoorzitters en wethouders is Tichelaar van mening dat de procedure tot aanstelling van de nieuwe burgemeester opgestart kan worden. Het voornemen is dat de raad eind september de profielschets vaststelt. De procedure duurt maximaal 8 maanden. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester in mei 2017 door de raad geïnstalleerd kan worden.

Auteur

Albert-Jan Garama