Veenpluiswandeling Grolloo

GROLLOO

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 26 juni een Veenpluiswandeling in de boswachterij Grolloo. In de boswachterij Grolloo liggen veentjes. De wandeling voert langs een aantal van deze unieke watertjes.

Het zijn natte open plekken in het bos, soms nog met open water en soms helemaal dichtgegroeid. In deze tijd van het jaar kleuren de veentjes wit door het in grote getale aanwezige Veenpluis en Wollegras. Bij de veentjes vliegen vaak Libellen en Waterjuffers. Ook klinkt er als de omstandigheden goed zijn een oorverdovend kikkerconcert. Start 14.00 uur. Parkeerplaats Blauwe Steen aan de Uteringsweg. Neem vanuit Grolloo de Elperweg naar het zuiden. Kies op de vijfsprong de weg die rechts het bos in gaat. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Foto Franz Xaver.

Auteur

Albert-Jan Garama