Sportdag GGZ in Beilen

BEILEN

GGZ Drenthe heeft 27 mei voor de zesde keer een sportdag voor patiënten op sportpark Noord-West, Eursingerweg 14 in Beilen. De sportdag vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Zoals voorgaande jaren doen er weer diverse teams mee van patiënten en medewerkers van Duurzaam Verblijf locatie Beilen en Assen en de Kliniek voor Verslaving en Psychiatrie.

Het programma bestaat uit diverse onderdelen. Zo zijn er onder andere workshops kickboksen, dans, beweging, voetbal, muziek, paardrijden, maar ook kan er een ritje met paard en wagen worden gemaakt. De dag wordt in de middag afgesloten met een volleybaltoernooi en gezamenlijk eten op het sportterrein. Sportieve samenwerking De sportdag vindt plaats in nauwe samenwerking met voetbalvereniging Fit Boys en de gemeente Midden-Drenthe. Zo krijgt de organisatie ondersteuning van de vrijwilligers van Fit Boys. Ook verzorgt de club de catering en stelt de kantine ter beschikking. De locatie wordt aangeboden door de gemeente. Traditie Organisator Miranda Sanders van GGZ Drenthe: ’Deze sportdag begint al een goede traditie te worden in Beilen. De patiënten kijken ook dit jaar weer uit naar dit evenement. De sportdag wordt ieder jaar groter. De samenwerking met de lokale voetbalclub en de gemeente verloopt heel goed. We waarderen het dat er in Beilen ruimte is voor onze patiënten om gewoon mee te doen in de samenleving. We hopen op een succesvolle en sportieve dag.’

Auteur

Albert-Jan Garama