Dag van Delen

EKEHAAR

De zevende en laatste editie van de Dag van Delen vond afgelopen weekend plaats in Ekehaar. “we hebben zeven prachtige jaren mogen ervaren’, vertelt Indra Verheijen die samen met haar partner Marco Laferte en de kinderen het festival organiseert.

EKEHAAR – Om verschillende redenen geeft het gezin aan niet meer het Festival de Dag van Delen te gaan houden. ,,We zitten zelf in een andere fase nu en al onze energie zit erin. Het is klaar zo. Veel mensen zeggen, niet stoppen. Ze hebben zoveel kennis opgedaan en wijsheden toegepast die ze op de Dag van Delen hebben ervaren.” ,,Het was fantastisch maar ook emotioneel” zegt Indra over het laatste festival.”Er zijn veel mensen bij langsgekomen. Ze vinden het jammer dat we hiermee stoppen, maar begrijpen het wel.” Het gezin wil ook graag verder gaan, maar dan in een andere vorm. Zo willen ze een bedrijf gaan vormen en zijn ze met een magazine bezig. ,,We willen dat eind dit jaar oppakken en dat dan de eerste het eerste kwartaal volgend jaar uitkomt.” Daarnaast worden andere accenten gelegd. “Meer met kunst, muziek, cultuur en natuur. We willen ook een bredere doelgroep aantrekken. Verder zijn we met een nieuw logo en website bezig.” Volgend jaar zal er geen Dag van Delen zijn. Het jaar daarna wel is de bedoeling maar dan op een andere locatie. Zoals het gezin het zelf omschrijft op de site wil het weer back to basic gaan, waarbij het festival het soort uitstraling als het eerste jaar in 2010 krijgt en waar samenwerken, elkaar helpen, passie en genieten vanuit het hart centraal staat. Ze willen dit magische gevoel weer pakken, met daarbij ook oog voor praktische zaken. De Dag van Delen begon in 2010. Indra kwam op het idee na dat ze in Limburg naar het festival ‘De dag buiten de tijd’, was geweest. Het gevoel van die bijzondere dag die ze daar ervoer wilde ze ieder jaar beleven. Door omstandigheden kon ze echter steeds niet aan die dag deelnemen. Toen kreeg ze 3 januari het idee dat ze zelf in het noorden iets moest opzetten. ,,Ik dacht dat is het, dat doe ik.” Het thema in dat jaar is 'Dag buiten de tijd'. Andere thema’s waren Moeder Aarde, Liefde, Leef je Leven en Inspiratie. Het festival is ontstaan met het idee om kennis te delen en samen te zijn. Maar ook bewustwording, zoals weten wat je eet. Tijdens het festival zijn er diverse workshops, kramen met artikelen, lezingen en ook muziek. Cindy Houwen Foto Cindy Houwen

Auteur

Albert-Jan Garama