COLUMN Cultureel Hart Assen met Berber van Oyen

ASSEN

Kunststuip

Amper is de winterdip overwonnen of de zomerkoorts steekt alweer de kop op. De theater-, lees-, museum- en bioscoopzalen toverden miezerige etmalen om tot onvergetelijke dagen. Maar nu zijn we onrustig. We willen zon, we willen zuurstof, we willen naar buiten! Naar podia vol opzwepende musici, naar kunst in (meer of minder) openbare ruimtes en naar intrigerende voorstellingen vanaf harde bankjes. Het buitengebeuren begon wat sneu: Koningsdag stelde teleur. Aan de artiesten, de foodtrucks, de hamburgerluchten en de springkussens lag het niet. Wel aan de wolken en buien. Niet getreurd: er komt nog meer! Komend weekend Axis Festival. Met theater op bijzondere locaties en veel muziek in de Gouverneurstuin. Voelt u het al kriebelen? En dan komt kunstmanifestatie Into Nature nog, de TT met alle toeters en bellen en theaterspektakel‘Het Pauperparadijs’ in Veenhuizen. De hartslag van de buitenkunstmens versnelt, zijn benen trappelen van ongeduld. Het enige dat helpt is het blokken van weekenden en het kopen van tickets. Maar wat als de zomer ons in de steek laat? Codes oranje en rood ons om de oren vliegen? Ook dan is er een kuur. Het theater is nog wel even open en biedt voorpret met de brochure voor komend seizoen. De bibliotheek biedt zonnige boeken, het archief laat je de actualiteit vergeten, het museum voert je naar andere werelden, de bioscoop draait altijd door. Hoe dan ook komt het dus wel goed de komende maanden. Maar als het aan mij ligt? Dan mag het kwik tot grote hoogte stijgen! Berber van Oyen. Hoofd Marketing, Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk.

Auteur

Albert-Jan Garama