Cliënten van Vanboeijen rijden Rally zonder Poespas

ASSEN

In Assen is op 27 mei de Rally zonder Poespas. Een bijzondere gebeurtenis waarbij in meer dan 130 oldtimers en cabrio's en zo’n 180 cliënten van gehandicaptenorganisatie Vanboeijen een rit maken door Assen.

Deelnemers aan de Rally zonder poespas zijn veelal mensen(chauffeurs) uit het noorden die mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag belangeloos trakteren op een uitje. De rally start om 18:30 uur bij Eetcafé Lombok op Woonpark Diepstroeten in Assen en rijdt als een lang lint door de wijken Marsdijk, Peelo, Pittelo,Kloosterveen en Speciaal voor deze doelgroep is de TT baan ‘s avonds vrijgegeven en kan de stoet naar hartenlust een aantal ronden onder deskundige begeleiding over het TT Circuit rijden. De Rally zonder poespas is jaren geleden gestart op initiatief van Lodewijk en Irene Osse en vindt dit jaar voor de veertiende  keer plaats. Inmiddels is de Rally wijd en zijd bekend in de regio. Voor veel cliënten en chauffeurs is het één van de hoogtepunten van het jaar. Bijzonder aan deze toerrit is dat deze mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers met een oldtimer en cabrio’s die zich hebben aangemeld. de rijders komen van heinde en verre. Onder hen zijn ook veel Vrienden van Vanboeijen, die zich allen belangeloos inzetten voor mensen met een beperking. Het eerste jaar deden er twaalf auto’s mee . En nu is het uitgegroeid tot 130 oldtimers en bijzondere cabrio’s. De route zal dit jaar van Woonpark Diepstroeten begeleid worden door verkeersbegeleiders en 35 motorrijders en politiemotoren om alles veilig door Assen te loodsen. Het is niet alleen het rijden wat de cliënten leuk vinden maar ook wordt er een pitstop ingelast voor een patatje en drankje en een onthaal met vrolijke muziek van het Flaterpretorkest uit Ommen. Voor info: www.rallyzonderpoespas.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama