Studenten Hanzehogeschool Groningen participeren in project Kamp Westerbork

HOOGHALEN

De Koninklijke Landmacht vervoerde afgelopen nacht ter ondersteuning van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork drie oude goederenwagons vanuit het Duitse Staßfurt naar het defensiecomplex in Coevorden.

Honoursstudenten van de Hanzehogeschool Groningen gaan na de zomer aan de slag met de restauratie van één van de wagons, samen met leerlingen uit het mbo. De wagons zijn vóór de Tweede Wereldoorlog gebouwd en tijdens de oorlog zeer waarschijnlijk gebruikt voor deportatie van Joden, Sinti en Roma. In Coevorden worden de wagons gerestaureerd met de intentie om één of beide op het oorspronkelijke spoortracé te plaatsen, nabij het terrein van kamp Westerbork. De Hanzehogeschool Groningen bouwt met de restauratie van één van de wagons de samenwerking met Herinneringscentrum Kamp Westerbork uit. In de komende jaren gaan Hanzestudenten en studenten van andere instellingen, geïnteresseerden en deskundigen in multidisciplinaire teams samenwerken aan onderwerpen die gelieerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog en aan vraagstukken die verbonden zijn met het herinneringscentrum zelf.

Auteur

Albert-Jan Garama