Muziekcarrousel Midden-Drenthe

MIDDEN-DRENTHE

Het project Muziekcarrousel Midden-Drenthe start op 1 juni met een gratis openingsworkshop, rondom het instrument de doedelzak. Plaats van handeling is Landgoed Börkerheide Westerbork, gelegen op de Drentse Hooglanden.

Met deze gratis toegankelijke eerste workshop zet Stichting Betoeterd de toon voor een maand vol kennismakingsworkshops rondom zeer uiteenlopende instrumenten als orgel, trompet, klarinet, viool, harp en meer. Inmiddels is de Stichting Betoeterd een samenwerking aangegaan met collega-stichting St. Podia in Midden-Drenthe. St Podia organiseert dit jaar voor de tweede keer de ‘popup galerie’ Tot 11 juni is de Galerij open op woensdag- en vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur,op donderdag vanaf 10 uur, en op zaterdag vanaf 11.00 uur. In Beilen staat het Wilhelminagebouw op zaterdagmiddag 4 juni bol van de muziekworkshops, met workshops trompet, fluit, klarinet, hobo en blokfluit. Het Beiler Harmonie Orkest is gastheer van deze middag. Zaterdagmiddag 11 juni ‘draait de Muziekcarrousel rondjes’ in de Voorhof Westerbork, met workshops viool, orgel, fagot en blokfluit. Gevorderde trompettisten kunnen terecht er bij een interessante clinic van Frank de Boer, dankzij samenwerking met Geneva Instruments. Tijdens de hele projectmaand zijn koorrepetities van diverse lokale koren gratis toegankelijk. Alle informatie over de Muziekcarrousel Midden-Drenthe is te vinden op een speciale website www.muziekcarrousel.info.

Auteur

Albert-Jan Garama